skip to Main Content

Schuif aan, Doe mee

Voor bijna alle activiteiten geldt: Schuif lekker aan. Onze activiteiten gaan bijna allemaal het hele jaar door. Wanneer inschrijving nodig is (samen eten, film kijken, etc.) staat het aangegeven.

Vanuit je hart, op basis van vertrouwen

Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen iets kan bijdragen op een manier die bij hem/haar past. Voor deelname aan de activiteiten, het gebruik van PostaanZee, drinken van koffie/thee etc. vragen wij een bijdrage. Geef wat jij het waard vindt of wat je kunt missen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij. Bij de deur staat een vogelhuisje waar je je bijdrage in kunt doen.

Geen geld bij je of wil je een donatie doen?

Maak een bedrag over op NL 67 RABO 0309230969 van Stichting PostaanZee.
Stichting PostaanZee is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Door deze ANBI-status zijn bepaalde giften aftrekbaar en hoeven wij geen schenk- of erfbelasting te betalen over ontvangen schenkingen. De belastingdienst kan u informeren over de aftrekbaarheid van uw gift.

Onze activiteiten:

WandelenaanZee
InloopaanZee
Leestafel
BoekaanZee
CreatiefaanZee
InfoaanZee
MuziekaanZee
KokenaanZee
SpaansaanZee
FietsenaanZee
Taalcafé
SpelaanZee
DigiWijsaanZee

Gebruik maken van PostaanZee
Boekenmarkt
Bibliotheek
Klaverjassen
Taalhuisspreekuur
Sociaal team
Alzheimercafé
WandelingaanZee
Expositie
ConcertaanZee
en nog veel meer..

Zomers is het lekker koel:

INLOOPAANZEE

Zie maandplanner
actuele dagen en tijden

koffie
Tijdens de inloopochtenden kun je een kopje koffie/thee drinken en andere mensen ontmoeten. Er is een gastheer of gastvrouw aanwezig, dus je hebt altijd iemand om mee te kletsen. Wij nodigen je ook uit om met je ideeën te komen. Bijvoorbeeld ideeën voor activiteiten waar je ook zelf een (actieve) rol in kan spelen. Kom eens langs, de koffie staat klaar. Graag een vrijwillige bijdrage in ons Vogelhuisje bij de deur.

BOEKENAANZEE

Maandag tot en met vrijdag
van 09.30 tot 16.30 uur

Boekenmarkt aan Zee

Bij PostaanZee kan je onder het motto: een boek voor een boek, een boek uitzoeken en omruilen voor een meegebracht boek. Heb je een boek gelezen, dan kan je dit weer bij ons inleveren. Voor boeken waar je een bestemming voor zoekt houden wij ons aanbevolen. Veel leesplezier!

BoekaanZee werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Boeken schenken eindeloos veel plezier. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten en verstoffen boeken niet achterin de kast. Met elkaar voor elkaar dus. 

WANDELENAANZEE

Iedere maandag,
tijden zie homepage

36048585_1051230421698001_6488716988842508288_o
 Wij nodigen je uit om samen met ons te wandelen in de natuur in en om Egmond. Je bent gezond bezig, lekker buiten en in beweging. De wandelgroep staat onder leiding van ervaren Egmondse wandelaars.

De wandelgroep kent verschillende afstanden en sommige groepen lopen alleen vlak terrein. Zo kan iedereen meedoen.

Je kan zo aanschuiven en je hoeft je dus niet aan- of af te melden. Denk wel aan een duinkaart, comfortabele wandel-schoenen en een wandeljas. We lopen allemaal 1,5 uur en na afloop drinken we samen koffie en thee en maken een praatje bij PostaanZee. Voor deelname en de koffie/thee vragen wij een vrijwillige bijdrage.

INFOAANZEE

Maandag tot en met vrijdag
van 09.30 tot 16.30 uur

image (5)

Ter aanvulling op de bestaande VVV informatiepunten in Egmond aan Zee heeft PostaanZee een informatiepunt onder de naam InfoaanZee. Om bezoekers van de Egmonden op een goede manier antwoord te kunnen geven op hun vragen over bezienswaardigheden is er de mogelijkheid binnen te lopen en deze vragen te stellen. Zo dragen wij bij aan het gastvrije gezicht van de Egmonden.

Het is plezierig om terecht te kunnen bij een vrijwilliger/ster die tijd maakt om antwoord te geven of te helpen bij het opzoeken op internet. Vragen als ‘hoe werkt het met parkeren, waar zijn de bijzonderheden en hoe laat gaan de bussen’? Dit op een manier zoals we dat zelf ook graag ontmoeten op onze reizen en bij vakanties. Je bent van harte welkom met vragen of om als vrijwilliger te helpen bij InfoaanZee. Vrijwilligsters hebben alle bezienswaardigheden op een rijtje gezet lees hier meer en download de bestanden.

TAALCAFE

Iedere vrijdag vanaf 10.15 uur inloop,
start 10.30 uur tot 11.30 uur.

TaalCafé
Iedere vrijdag organiseren vrijwilligers een Taalcafé voor anderstaligen. Het doel is om sociaal bezig te zijn met de Nederlandse taal. Het is interactief en er worden uitstapjes gemaakt. Het is toegankelijk voor alle mensen die willen oefenen met het spreken van Nederlands. Weet jij een anderstalige buurman/vrouw? Verwijs ze naar het Taalcafé voor ontmoeting en een praatje. Kom je zelf uit een ander land en wil je beter Nederlands spreken, kom langs!

FIETSENAANZEE

Iedere 1e donderdag van de maand
verzamelen 13.20 uur, vertrek 13.30 uur

image (7)
We nodigen je uit om samen met ons te fietsen in de natuur in en om Egmond. Onze vrijwilliger Reijnoud de Haan rijdt een mooie fietstocht van circa 25 kilometer met je, met een snelheid van 15 kilometer per uur. Het idee is om puur lekker te fietsen. De begeleider geeft geen toeristische informatie tijdens het fietsen.

Je bent van harte welkom met fiets of E-Bike. Neem zelf een duinkaart mee en wat drinken, een stukje fruit of een energiekoek voor onderweg. We stappen af voor een korte pauze in de natuur. Ook maken we een tussenstop bij een restaurantje langs de route voor koffie/thee op eigen kosten. Aanmelding is niet nodig. 

De fietsers vertrekken bij PostaanZee waar we de route ook weer eindigen. Hier drinken we ter afsluiting samen een kopje koffie of thee en maken een praatje. Voor deelname vragen wij een vrijwillige bijdrage.

MUZIEKAANZEE

Iedere 4e donderdag van de maand
van 13.30 tot 16.00 uur

image (8)
Ben je gek op muziek? Schuif dan gezellig, met of zonder instrument, aan bij MuziekaanZee. Op initiatief van Huismuziek Alkmaar (HMA) kunnen amateurmusici meespelen in een inlooporkest. Er komen verschillende soorten muziek aan bod. Uiteenlopend van dansen uit de Renaissance via hedendaagse volksmuziek uit diverse landen tot swingende, zoals Sentimental Journey en Summertime uit de opera Porgy en Bess.

De muzieksessie is unplugged.

Neem zelf je muziekinstrument en een muziekstandaard mee, HMA verzorgt de benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. Voor luisteraars en in de pauze zorgt PostaanZee voor een kopje koffie of thee. Wij vragen voor deelname en consumpties een vrijwillige bijdrage.

KLAVERJASSENAANZEE

Iedere vrijdag
van 13.30 tot 16.00 uur

Klaverjassen

Gezellig samen klaverjassen. De kaarten en tellijsten liggen voor je klaar. Deel samen de tafels in en speel voor de gezelligheid een potje. Spreek met elkaar af of je Amsterdams/Utrechts met verplichte roem of Rotterdams kraken speelt. Het gaat vooral om het spelen van een spelletje, dan om het winnen. Je zal je snel thuis voelen bij ons aan tafel. Wij vragen een bijdrage voor deelname en de koffie/thee.

SPELAANZEE

Iedere woensdagmiddag
van 13.30 tot 16.00 uur

Spelaanzee

De woensdagmiddag kun je samen een spelletje spelen. Er zijn veel soorten spelletjes in huis en je kan natuurlijk ook je favoriete spel meenemen. Hou je van een kaartspel, keezen, mens-erger-je-niet, dammen, schaken, scrabble, dobbelen, puzzelen en van gezelligheid dan ben je van harte welkom. Samen met de bezoekers kiezen we welke spellen er gespeeld gaan worden. Het gaat bij PostaanZee om het meedoen en om het elkaar gunnen. Samen rond de tafel en plezier beleven. Wil je graag winnen? Kom maar laten zien wat je kan, maar bedenk wel: het is maar een spelletje. Wij vragen een vrijwillige bijdrage voor deelname en de koffie/thee en kijken uit naar je komst.

BIBLIOTHEEK

Iedere werkdag
van 09.30 tot 16.30 uur 

bibliotheek

Bij ons is nu ook het bibliotheekpunt voor het terugbrengen van materialen en ophalen van reserveringen. Via www.bibliotheekkennemerwaard.nl kun je veel zaken zelf regelen, zoals het verlengen van de geleende materialen, de catalogus raadplegen en boeken reserveren. Als je hierbij hulp nodig hebt of niet over een computer, mobiel of tablet beschikt kun je de klantenservice bellen op 072 – 515 66 44. Ook is het mogelijk om vragen te stellen op het moment dat er een medewerker of vrijwilliger aanwezig is.

Hulp nodig?
Op dinsdag is er een medewerker of vrijwilliger van de bibliotheek aanwezig om vragen te beantwoorden. Zij kunnen je ook helpen met het maken van reserveringen, zowel binnen als buiten het netwerk van Bibliotheek Kennemerwaard.

KOKENAANZEE

in de avond beschikbaar
Voor gezellige kookclubjes

internationaal koken juli 2018

Samen koken en samen eten, want wat is leuker dan niet alleen eten. Wil jij samen met anderen gebruik maken van onze keuken? Vraag naar de mogelijkheden voor het opstarten van je eigen kookclub.

We hebben alle kookattributen, serviesgoed, combimagnetron, oventje en een kleine koelkast. Ook vinden wij het leuk als je zelf een workshop wilt organiseren. Loop eens binnen op de vrijdag en ga in gesprek met Penny!

GEBRUIK MAKEN VAN POSTAANZEE

’s avonds en in het weekend
Voor iedereen die iets wil organiseren

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.08.59
Zelf een activiteit organiseren of gebruik maken van PostaanZee?

Onze ruimte is beschikbaar voor alle Egmonders. Wil jij een bijeenkomst organiseren voor je achterban of voor je mede dorpsgenoten? Vraag naar de mogelijkheden. Overdag zijn we ook beschikbaar voor (boek)lezingen, filmvertoningen, presentaties, etc.

Lees hier meer over onze ruimte.

ZANGAANZEE

Iedere 3e donderdag van de maand
13.30 tot 15.00 uur 

zangaanzee'22

Sopraan Karin ten Cate leert met haar enthousiaste aanpak belangstellenden de kneepjes van het zingen, zoals een goede zangademhaling, ademsteun, toonvorming en meerstemmig zingen. Zij legt de nadruk op het uitbreiden van de stem zoals met een gezonde en vrije stem hoger leren zingen. Ook worden er zangstukken uitgevoerd met als doel dat de deelnemers beter leren zingen.

Docente Karin ten Cate heeft haar zanglespraktijk in Egmond aan Zee. Karin zingt als soliste in binnen- en buitenland en wil graag haar kennis en ervaring delen.

Loop binnen en schuif aan. Wij vragen voor deelname en de koffie/thee een bijdrage in het vogelhuisje.

THEATER TOEMAAR

Iedere maandagavond (juli/aug. niet)
aanvang 19.30 uur

20170306_201753

Theater Toemaar bestaat uit een twintigtal enthousiaste vrouwen en mannen met muzikale begeleiding. Zij hebben een programma vol vrolijke herkenning. In het repertoire zitten onder andere liedjes van My Fair Lady en Annie M.G. Schmidt met onder andere een medley van Ja zuster, nee zuster. Verder is er vaak een blok cabaret met leuke liedjes en sketches. Het motto van Theater Toemaar is: ‘Een ander en zichzelf plezieren met zang en toneel’. Iedere maandagavond open repetities bij PostaanZee. Zin om te kijken of wil je mee doen kom gerust ff langs! Zingen is goed voor JEZELF! En dat is ook eens leuk om voor jezelf bezig te zijn!

LEESTAFEL

Iedere werkdag
9.30 tot 16.30 uur

WhatsApp Image 2021-10-15 at 15.15.00
Iedere werkdag ligt het Noord Holland Dagblad bij ons op de leestafel, maar ook tijdschriften. Tijdens activiteiten kunt u altijd aanschuiven en rustig een kopje koffie of thee nemen en een krantje lezen. Iedereen is welkom, voor de koffie/thee vragen we om een bijdrage te doen in het vogelhuisje.

EXPOSITIE SCHILDERIJEN EN BEELDEN

Maandag tot en met vrijdag
van 09.30 uur tot 16.30 uur.

image (13)
Bij PostaanZee exposeren drie Egmonders. De schilderijen en houten beelden komen prachtig tot hun recht in het ontmoetingscentrum. Iedereen is tijdens de openingstijden welkom om te komen kijken. Huug komt graag even langs voor een koppie bij PostaanZee en zijn expositie wisselt met enige regelmaat. Leo Zwart is vaak op de woensdagmiddag aanwezig. Uiteraard is alles te koop. Meer informatie zie ook: www.josapeldoorn.nl en www.huugzentveld.nl

REPAIRCAFE

Nog te bepalen

repaircafe-1030x755

Weggooien, mooi niet!. Ga samen aan de slag op kapotte spullen te maken. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Wij zoeken nog vrijwilligers.

BEWEGENAANZEE

Iedere dinsdag (vanaf september)
van 10.00 tot 11.00 uur.

bewegen
Gezellig samen bewegen met eenvoudige spellen. Bewegen is voor iedereen goed! Ook wanneer je ouder wordt, is bewegen positief. Bewegen houdt je langer fit, je botten en spieren blijven sterker en het verbetert je coördinatie, waardoor ook het risico dat je valt verkleint. Maar het is vooral leuk en gezellig om te bewegen in groepsverband! Bij PostaanZee hebben we verschillende beweegspellen waar je samen mee aan de slag kunt gaan.

BOARDGAMES AANZEE

Iedere vrijdag
19.15 uur deur open

board-games
Gezellig samen een bordspel doen, dat kan iedere vrijdagavond. Neem zelf een spel mee of vraag in de Whatsappgroep of iemand een bepaald spel kan meenemen. Wargames zijn ook toegestaan. PostaanZee is geheel alcohol vrij, ook op deze avond.

DUNES AND DRAGONS

Iedere woensdagavond
inloop vanaf 19.00 uur

FB_IMG_16289741700628709

Ooit benieuwd geweest naar het bekende rollenspel Dungeons and Dragons? Altijd al eens zelf op avontuur willen gaan door magische en fantastische werelden? Dan is Dunes and Dragons voor jou! We spelen met meerdere spelleiders. Iedereen is welkom, zowel ervaren spelers als complete beginners. Kies zelf aan welk avontuur je wil deelnemen. Alle spullen voor het spelen zijn aanwezig. Speel met aanwezige (pre-generated) characters of neem je eigen bedacht character (core, standard array, level 1) mee. Deelname op basis vrijwillige bijdrage, koffie&thee aanwezig. Stuur aub even e-mail naar dunesanddragons@gmail.com. Op kijk op de site: Dunes and Dragons

DIGIWIJS

Iedere maandag
van 10.00 tot 16.00 uur.

laptopthuisgebruik
Iedere maandag kan je binnenlopen met al je digitale vragen. Wil je videobellen met je kleinkinderen, ov-chipkaart opwaarderen, het saldo weten van je cadeaukaart, je telefoon of laptop opschonen, digitaal betaald parkeren regelen, foto’s doorsturen? En weet je niet hoe dat moet? Jolijn helpt je graag

TAALHUISSPREEKUUR

Iedere dinsdagmiddag
van 15.00 uur tot 16.00 uur

6131fdba92cab551215176

In samenwerking met de Bibliotheek
Voor het verbeteren van: Lezen | Schrijven | Spreken | Rekenen | Computer en internet

Tijdens het spreekuur kijken we samen naar wat je al weet en wat je wilt leren. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Een afspraak is gratis.

Heb je vragen? Bel met onze Klantenservice 072 515 66 44.

INLOOP GELDZAKEN

Iedere dinsdagmiddag, even weken
15.00 tot 16.30 uur

geldzaken

Vaak sluiten mensen met problematische schulden zichzelf af van de buitenwereld. Ze schamen zich of vinden het moeilijk om hulp te vragen, waardoor de situatie verslechtert. Op www.komuitjeschuld.nl staan ervaringsverhalen van mensen die te maken hebben of hadden met schulden. Wil je iemand uit je omgeving helpen met zijn of haar geldproblemen? Op deze website staan ook tips voor mensen die willen weten wat zij kunnen doen als ze denken dat iemand schulden heeft. Verder kan je iedere dinsdagmiddag terecht bij het inloopspreekuur bij PostaanZee. Professionals helpen je graag.

SOCIAAL TEAM

Iedere dinsdagmiddag
van 15.00 tot 16.30 uur.

wijkteamm-2
Iedereen kan gratis bij het Sociaal Team terecht met vragen over gezondheid, (mantel)zorg, zelfstandig blijven wonen, werk, dagbesteding, geld, opvoeden en gezinsrelaties. Het kan over jezelf gaan of over een buur, vriend of familielid. Je kunt ook bij het Sociaal Team terecht als je iets wilt betekenen in je buurt of wijk. Meer informatie hierover vind je op de webpagina Vrijwilligers van de Gemeente.

Hoe werkt het Sociaal Team? Lees meer…

BOEKENMARKT

Iedere 1e vrijdag van de maand
van 13.30 uur tot 16.15 uur.

56275929_1271244699696571_5989492113732009984_n
We bieden een wisselend aanbod van boeken. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst.  Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Zit er even niets voor je bij? Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs.

SPAANSAANZEE

Iedere donderdagmorgen
van 10.30 tot 12.00 uur.

55564402_1260770080744033_7415617170937217024_n
Iedere donderdag komen we bij elkaar om Spaans te praten. Samen oefenen en genieten van de Spaanse taal. Heb je belangstelling voor de Spaanse taal of beheers je de Spaanse taal dan ben je van harte welkom. Voor de deelname en de koffie/thee vragen we een vrijwillige bijdrage.

CONCERTAANZEE

Hou de agenda in de gaten

20170217_154337

Wisselend bieden wij een gezellig concert of optreden. Wil je zelf of met je club: optreden, neem contact op met Penny. Iedere vrijdag is zij aanwezig of mail naar post@postaanzee.nl. Voor de aankomende optredens hou de agenda in de gaten. Voor het bijwonen van een optreden vragen wij een vrijwillige bijdrage.

BINGOAANZEE

Iedere 3e zondag
aanvang 13.30 uur

_DSC9442

Iedere 3e zondagmiddag organiseren we een gezellige bingomiddag. Mooie prijzen en veel gezelligheid. De opbrengst van de bingokaarten gaat naar PostaanZee. Heb je nog leuke prijsjes liggen? We ontvangen ze graag.

PUZZELENAANZEE

Iedere werkdag
van 09.30 tot 16.30 uur.

56496297_1270816826406025_7346485965751320576_n
Zin om even te puzzelen? Bij ons ligt er altijd 1 op tafel. Schuif lekker aan en puzzel mee. Iedere werkdag van 9.30 tot 16.30 zijn we open. De koffie/thee staat klaar. Of neem een puzzel van huis mee en ruil hem om.

FILMAANZEE

Hou de agenda in de gaten

facebook1

Regelmatig vertonen wij op ons digitale scherm films. Oude films uit het dorp en omgeving, de documentaire Derper Lankies, natuurfilms, etc. Er is plaats voor ongeveer 30 personen. Hou onze agenda in de gaten wanneer de volgende vertoning is. Heb je zelf nog een mooie film gemaakt die je wilt vertonen, laat het ons weten.

HIGH TEA

Iedere 1e zondag
inloop 14.45, aanvang 15.00 uur

IMG_4676

Iedere 1e zondag maken vrijwilligers heerlijk zoete en hartige hapjes. Schrijf je vooraf in en betaal 5 euro voor een heerlijke middag. Samen genieten van heerlijke hapjes met thee. Een gezellig zondagmiddag dus!

KAARTENMAKENAANZEE

Iedere vrijdagmiddag
van 14.30 tot 15.30 uur.

_DSC1635

Iedere vrijdag heten Cok en Ietje je welkom om te komen kaarten maken. We hebben heel veel materialen tot onze beschikking, maar je mag ook je eigen spullen meenemen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en een gezellig kletspraatje. Iedereen is welkom. Voor de koffie/thee en deelname vragen wij een vrijwillige bijdrage.

LEZINGAANZEE

Hou de agenda in de gaten

20180904_135437

Sommige mensen zijn zo bevlogen over waar ze mee bezig en/of enthousiast over zijn, dat ze dat graag willen delen met anderen. Hele mooie verhalen hebben we al mogen horen. Ben jij ook zo bevlogen en wil je je verhaal kwijt. Kom gerust eens langs, dan plannen we een bijeenkomst.

ALZHEIMERCAFÉ

Iedere 2e dinsdag om de maand
vanaf 19.30 uur inloop

alzheimer

Voor mensen met dementie, mantelzorgers, familie en betrokkenen organiseert Alzheimer Noord-Kennemerland Alzheimer Cafés. Onder deskundige leiding worden onderwerpen besproken, waarbij ruimschoots gelegenheid is om vragen te stellen. U bent welkom zonder opgave. De entree, koffie en thee zijn gratis.

Contact:
Els Post en Verula van der Molen.
e.post@alzheimervrijwilligers.nl
06-27263348

INTERNATIONALE MAALTIJD

Bijna iedere 2e donderdag van de maand
inloop vanaf 17.30 uur, aanmelden verplicht.

spaans (2)
Bijna iedere tweede donderdag koken vrijwilligers heerlijke gerechten. Iedere maand een ander thema. Wil je meeeten of ook zelf eens koken? Neem contact op met Carolijn: carolijnhs@gmail.com. Inschrijving kost 6 euro en kan bij PostaanZee.
Januari, augustus en september wordt er vaak niet gekookt.

PUZZELS RUILEN

Maandag t/m vrijdag
9.30 tot 16.30 uur

uitleen

Het is mogelijk om naast boeken ook puzzels te ruilen. Op onze oproep hebben veel mensen gehoor gegeven. We hebben een mooie voorraad met verschillende puzzels voor alle leeftijden. 50, 100, 200, 500, 1000 en zelfs 1500 stukjes om de donkere dagen mee door te komen.

CURSUSAANZEE

Hou de agenda in de gaten.

_DSC4037

Wisselend bieden wij ook cursussen aan. Deze worden vrijwillig gegeven door erkende docenten en andere vrijwilligers. Reanimatie, EHBO, E-Bike zijn een aantal voorbeelden. Hou de agenda in de gaten. Wil je zelf vrijwillig een cursus aanbieden, loop gerust eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.

KERSTAANZEE

Eerste Kerstdag, hou de agenda in de gaten

image00003
Voor mensen die weinig tot geen familie hebben vieren wij Kerst op 1e Kerstdag. Samen eten we gezellig een uitgebreide lunch en luisteren we naar een gedicht, kerstverhaal of mooi lied. PostaanZee is omgetoverd tot een warme Kerst huiskamer.

UITJESAANZEE

Hou de agenda in de gaten

55849383_1268504569970584_8531529483520311296_o

Een aantal keer per jaar zijn er vrijwilligers die een speciale wandeling organiseren. Zo zijn we al naar Ellen, Afie’s Nobelhuis, de Abdij, de Vuurtoren en het Bunkermuseum geweest. Maar ook bijzondere routes als het Monnikenpad, de Luilakwandeling en de Jaagpaden. Hou onze agenda de gaten om deze wandelingen en uitjes niet te missen.

DUOFIETS HUREN

Iedere werkdag te huren
9.30 tot 16.30 uur

VanRaam_Fun2Go_Paralleltandem.jpg

Het Sociaal Team Egmond heeft voor mensen die moeilijk kunnen fietsen de duofiets! Samen naar de kust rijden of een leuke fietstocht door de omgeving van Egmond. Dit is allemaal mogelijk met de duofiets. Één persoon stuurt en remt, maar je kunt beiden trappen. De bestuurder en bijrijder zitten naast elkaar. De draaibare stoel maakt opstappen heel eenvoudig. Zo blijft (samen) bewegen makkelijk en leuk. Voor een kleine eigen bijdrage van minimaal €5,00 per persoon per dag(deel) kun je gaan fietsen. Wil je toch uit fietsen maar heb je geen mantelzorger die met je meefietst? Dan is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een enthousiaste vrijwilliger die graag met je meegaat. Het is wel belangrijk om, minimaal een dag, van te voren de fiets met (of zonder) vrijwilliger aan te vragen.

Aanmelden en meer informatie:
Ellen Dekker, iedere werkdag van tussen 9.00 en 10.30 uur,
0683329632 of maxmobielegmond@gmail.com

SCOOTMOBIEL BESCHIKBAAR

Iedere werkdag te gebruiken
9.30 tot 16.30 uur

scootmobiel

Wil eens weten hoe het is om een scootmobiel te gebruiken? Wil je wat verder weg en ben je minder goed ter been? Leen een scootmobiel. Iedere werkdag kan je gebruikmaken, tegen een vrijwillige bijdrage, van de scootmobiel. Joop legt je precies uit wat je allemaal moet doen.

Aanmelden en meer informatie:
Ellen Dekker, iedere werkdag tussen 9.00 en 10.30 uur
0683329632 of maxmobielegmond@gmail.com

MAXMOBIEL

Rijtijden maandag t/m vrijdag
9.30 tot 16.30 uur

maxpost

De MAXMobiel is vervoer van deur tot deur in en om de Egmonden. Het is een kleine elektrische auto met een gemakkelijke hoge instap. Hij wordt bestuurd door een vrijwilligerchauffeur. Per rit kan er 1 inwoner meerijden en er is plaats voor een rollator/rolstoel of boodschappentas. Het is een sociale service in de Egmonden voor inwoners die moeite hebben met het lopen van lange afstanden. Voor één euro rijden vrijwilligers je bijvoorbeeld naar de supermarkt, voor het halen van een ijsje, naar een vriend verderop in de straat, de huisarts, de fysiotherapeut, naar het strand en naar PostaanZee.

Back To Top