Ga naar hoofdinhoud

Schuif aan, Doe mee

Voor bijna alle activiteiten geldt: Schuif lekker aan. Onze activiteiten gaan bijna allemaal het hele jaar door. Wanneer inschrijving nodig is (samen eten, film kijken, etc.) staat het aangegeven.

Vanuit je hart, op basis van vertrouwen

Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen iets kan bijdragen op een manier die bij hem/haar past. Voor deelname aan de activiteiten, het gebruik van PostaanZee, drinken van koffie/thee etc. vragen wij een bijdrage naar draagkracht. Geef wat jij het waard vindt of wat je kunt missen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij. Bij de deur staat een vogelhuisje waar je je bijdrage in kunt doen.

Geen geld bij je of wil je een donatie doen?

Maak een bedrag over op NL 67 RABO 0309230969 van Stichting PostaanZee.
Stichting PostaanZee is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Door deze ANBI-status zijn bepaalde giften aftrekbaar en hoeven wij geen schenk- of erfbelasting te betalen over ontvangen schenkingen. De belastingdienst kan u informeren over de aftrekbaarheid van uw gift.

Onze activiteiten:

WandelenaanZee
InloopaanZee
Leestafel
BoekaanZee
CreatiefaanZee
InfoaanZee
MuziekaanZee
KokenaanZee
SpaansaanZee
FietsenaanZee
Taalcafé
SpelaanZee
DigiWijsaanZee

Gebruik maken van PostaanZee
Boekenmarkt
Bibliotheek
Klaverjassen
Sociaal team
Stoelyoga
Expositie
ConcertaanZee
en nog veel meer..

Zomers is het lekker koel:

INLOOPAANZEE

Zie agenda actuele dagen en tijden

bieb en koffie
“Ontspan en laat de zorgen varen! Tijdens onze openingstijden nodigen wij je van harte uit om binnen te lopen en plaats te nemen aan één van onze gezellige tafels of de stamtafel. Geniet van een heerlijke kop koffie of thee, een luchtig kletspraatje, de laatste krantenkoppen en meer. Laat de tijd even stilstaan terwijl je de warmte van samenzijn ervaart. Welkom bij InloopaanZee, waar de deur altijd open staat voor ontmoetingen en gemoedelijke momenten.”

BOEKAANZEE

Maandag tot en met vrijdag
van 09.30 tot 16.30 uur

boekvooreenboek kopie

“Duik in de wereld van verhalen met onze minibibliotheek! Bij onze bibliotheek heb je de mogelijkheid om een boek te ruilen voor een ander boek. Breng een boek mee waarvan je hebt genoten of graag wilt delen, en ruil het met een exemplaar uit onze collectie. We moedigen het delen van verhalen aan en houden het eenvoudig: één boek ingeleverd, één boek mee. Zo blijft onze minibibliotheek levendig en gevuld met diverse verhalen voor iedereen. Laten we samen genieten van het plezier van lezen en delen!”

WANDELENAANZEE

Iedere maandag,
tijden zie hier

smwandelen

“Wandel met ons mee en ontdek de natuur in en rondom Egmond! Onze wandelgroepen, begeleid door ervaren vrijwillige wandelaars uit Egmond, bieden verschillende afstanden, inclusief groepen die zich beperken tot vlak terrein, zodat iedereen kan deelnemen.

Je bent altijd welkom om aan te sluiten, zonder vooraf aan- of af te melden. Zorg ervoor dat je een duinkaart, comfortabele wandelschoenen, flesje water en een wandeljas bij je hebt. Onze wandelingen duren allemaal 1,5 uur, gevolgd door gezellige koffie- en theemoment bij PostaanZee, waar we napraten en genieten van elkaars gezelschap. Voor deelname en de koffie/thee vragen wij een vrijwillige bijdrage. Doe mee, geniet van de frisse lucht en gezelligheid en maak van wandelen een gezonde en verbindende gewoonte!”

INFOAANZEE

Maandag tot en met vrijdag
van 09.30 tot 16.30 uur

image (5)

“Ontdek InfoaanZee, ons aanvullende informatiepunt in Egmond aan Zee. Loop binnen voor antwoorden op vragen over bezienswaardigheden, parkeren en meer. Onze vriendelijke vrijwilligers helpen je graag, bijdragend aan de gastvrijheid van de Egmonden. Ontdek alle bezienswaardigheden lees hier meer en download de bestanden.

TAALCAFE

Iedere vrijdag vanaf 10.15 uur inloop,
start 10.30 uur tot 11.30 uur.

IMG-20230929-WA0036
“Ontdek het wekelijkse Taalcafé! Elke vrijdag organiseren vrijwilligers ontmoetingen voor anderstaligen om informeel Nederlands te oefenen. Het is interactief, inclusief uitstapjes en open voor iedereen die zijn/haar Nederlandse spreekvaardigheid wil verbeteren. Ken je een anderstalige buur? Verwijs hen naar het Taalcafé voor gezelligheid en gesprekken. Ben je zelf nieuw in Nederland? Kom langs en verbeter je Nederlands in een ontspannen sfeer!”

FIETSENAANZEE

Iedere 1e donderdag van de maand
verzamelen 13.20 uur, vertrek 13.30 uur

smfietsen2

“Ontdek de natuur in en om Egmond met onze gezellige fietsgroep! Sluit aan bij vrijwilliger Reijnoud de Haan voor een ontspannen fietstocht van ongeveer 25 kilometer, met een relaxte snelheid van 15 kilometer per uur. Puur genieten van het fietsen staat centraal; Reijnoud de Haan geeft geen toeristische informatie onderweg.

Of je nu op een gewone fiets of E-Bike bent, je bent van harte welkom. Zorg voor een duinkaart, wat drinken, een stukje fruit of een energiekoek voor onderweg. Tijdens de tocht maken we een korte pauze in de natuur en stoppen we bij een lokaal restaurantje voor koffie/thee op eigen kosten. Aanmelden is niet nodig.

We starten de fietstocht bij PostaanZee. Voor deelname vragen wij een vrijwillige bijdrage. Spring op je fiets en doe mee aan een ontspannen en plezierige rit door de prachtige omgeving van Egmond!”

MUZIEKAANZEE

Iedere 4e donderdag van de maand
van 13.30 tot 16.00 uur

smmuziek2

“Hou je van muziek? Sluit gezellig aan bij MuziekaanZee, waar amateurmusici, met of zonder instrument, samen spelen in een inlooporkest, georganiseerd door Huismuziek Alkmaar (HMA). Ontdek een variatie aan muziekstijlen, van Renaissance-dansen tot hedendaagse volksmuziek en swingende nummers zoals Sentimental Journey en Summertime uit de opera Porgy en Bess.

De muzieksessies zijn unplugged. Breng je eigen instrument en muziekstandaard mee; HMA zorgt voor bladmuziek in verschillende toonsoorten (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed beheerst. Voor luisteraars en tijdens de pauze voorziet PostaanZee in een kopje koffie of thee. Deelname en consumpties worden gewaardeerd met een vrijwillige bijdrage. Kom langs en deel jouw liefde voor muziek!”

KLAVERJASSENAANZEE

Iedere vrijdag
van 13.30 tot 16.00 uur

smklaverjassen

“Kom gezellig samen klaverjassen! De kaarten en tellijsten liggen voor je klaar. Deel samen de tafels in en speel voor de gezelligheid een potje. Spreek af of je Amsterdams/Utrechts met verplichte roem of Rotterdams kraken speelt. Het gaat vooral om het plezier van het spel, meer dan om de winst. Je voelt je snel thuis aan onze tafel. Een bijdrage voor deelname en de koffie/thee wordt gewaardeerd. Geniet van een ontspannen kaartmiddag met gelijkgestemden!”

SPELAANZEE

Iedere woensdagmiddag
van 13.30 tot 16.00 uur

smspelletjes2

“Op woensdagmiddag ben je van harte welkom om samen een spelletje te spelen bij PostaanZee. Er zijn verschillende soorten spellen beschikbaar, maar je kunt ook gerust je favoriete spel meenemen. Of je nu houdt van kaartspellen, keezen, mens-erger-je-niet, dammen, schaken, scrabble, dobbelen, puzzelen, of gewoon van gezelligheid, bij ons zit je goed. Samen met de bezoekers kiezen we welke spellen we gaan spelen. Het draait bij PostaanZee om meedoen en elkaar iets gunnen. Samen rond de tafel, plezier beleven, en wil je graag winnen? Laat zien wat je kunt, maar onthoud: het is maar een spelletje. We vragen een vrijwillige bijdrage voor deelname en de koffie/thee en kijken uit naar je komst!”

BIBLIOTHEEK

Iedere werkdag
van 09.30 tot 16.30 uur 

bibliotheek

“Bij ons vind je ook een bibliotheekpunt waar je materialen kunt terugbrengen en reserveringen kunt ophalen. Via www.bibliotheekkennemerwaard.nl kun je veel zelf regelen, zoals het verlengen van geleende materialen, de catalogus raadplegen en boeken reserveren. Voor hulp of als je geen toegang hebt tot een computer, mobiel of tablet, bel gerust onze klantenservice op 072 – 515 66 44. Je kunt ook vragen stellen wanneer een medewerker of vrijwilliger aanwezig is.

Hulp nodig? Op dinsdag staat er een medewerker of vrijwilliger klaar om vragen te beantwoorden en je te assisteren bij reserveringen, zowel binnen als buiten het netwerk van Bibliotheek Kennemerwaard.”

KOKENAANZEE

in de avond beschikbaar
Voor gezellige kookclubjes

internationaal koken juli 2018

“Ontdek het plezier van samen koken en eten, want wat is leuker dan niet alleen te dineren? Wil jij samen met anderen gebruik maken van onze keuken? Informeer naar de mogelijkheden om jouw eigen kookclub te starten.

Wij bieden alle kookattributen, serviesgoed, een combimagnetron, een oventje en een kleine koelkast aan. Bovendien juichen we het toe als je zelf een workshop wilt organiseren. Loop op vrijdag binnen en ga in gesprek met Penny om de mogelijkheden te bespreken!”

GEBRUIK MAKEN VAN POSTAANZEE

’s avonds en in het weekend
Voor iedereen die iets wil organiseren

overzicht 1

“Wil je zelf een activiteit organiseren of gebruikmaken van de faciliteiten bij PostaanZee?

Onze ruimte is toegankelijk voor alle Egmonders. Of je nu een bijeenkomst wilt organiseren voor je achterban of mede-dorpsgenoten, wij staan open voor diverse initiatieven. In het weekend en avond stellen we onze ruimte beschikbaar voor activiteiten zoals (boek)lezingen, filmvertoningen, presentaties en meer. Neem gerust contact op en ontdek de mogelijkheden voor jouw ideeën.”

Lees hier meer over onze ruimte.

ZANGAANZEE

Iedere 3e donderdag van de maand
13.00 tot 14:00 uur 

smzang7

“Dompel jezelf onder in de warme klanken van onze gezellige zangsessie, nu geleidt door twee bevlogen vrijwilligers, Hans en José. Een ontspannen samenzijn waar muziek en vriendschap samenkomen. Hans begeleidt op de gitaar terwijl hij zingt, en José voegt haar prachtige stem toe aan het geheel. Kom langs en doe mee met deze hartverwarmende zangactiviteit, waar we samen genieten van de schoonheid van muziek en gemeenschap. Iedereen is welkom! Voor meer informatie en om deel te nemen, schuif gezellig aan en laat de muziek ons verbinden.”

THEATER TOEMAAR

Iedere maandagavond (juli/aug. niet)
aanvang 16.30 uur

20170306_201753

“Ontmoet Theater Toemaar, een levendige groep bestaande uit een twintigtal enthousiaste vrouwen en mannen, met muzikale begeleiding. Hun programma barst van vrolijke herkenning, met liedjes van My Fair Lady en Annie M.G. Schmidt, inclusief een sprankelende medley van Ja zuster, nee zuster. Daarnaast brengen ze regelmatig cabaretblokken met grappige liedjes en sketches. Het motto van Theater Toemaar luidt: ‘Een ander en zichzelf plezieren met zang en toneel’.

Op iedere maandagavond zijn er open repetities bij PostaanZee. Heb je zin om te kijken of wil je meedoen? Kom gerust even langs! Zingen is niet alleen goed voor jezelf, maar ook een plezierige manier om tijd voor jezelf te nemen.”

LEESTAFEL

Iedere werkdag
9.30 tot 16.30 uur

smleesbar
“Dagelijks vind je het Noord-Holland Dagblad op onze leestafel, samen met diverse tijdschriften. Tijdens activiteiten ben je altijd welkom om gezellig aan te schuiven, rustig een kopje koffie of thee te nemen en een krantje te lezen. Iedereen is welkom! Voor de koffie/thee vragen we een bijdrage, die je kunt doen in het vogelhuisje. Geniet van een ontspannen moment bij ons!”

EXPOSITIE SCHILDERIJEN EN BEELDEN

Maandag tot en met vrijdag
van 09.30 uur tot 16.30 uur.

image (13)
Bij PostaanZee exposeren drie Egmonders. De schilderijen en houten beelden komen prachtig tot hun recht in het ontmoetingscentrum. Iedereen is tijdens de openingstijden welkom om te komen kijken. Huug komt graag even langs voor een koppie bij PostaanZee en zijn expositie wisselt met enige regelmaat. Leo Zwart is vaak op de woensdagmiddag aanwezig. Uiteraard is alles te koop. Meer informatie zie ook: www.josapeldoorn.nl en www.huugzentveld.nl

REPAIRCAFE

Iedere 1e donderdag van de maand

smrepair

“Weggooien? Mooi niet! Kom samen met ons aan de slag om kapotte spullen te repareren. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waarbij de focus ligt op (samen) repareren. Op onze locatie vind je gereedschap en materialen om allerlei reparaties uit te voeren, denk aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, en meer. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig met expertise op verschillende gebieden.

Bezoekers nemen kapotte spullen van thuis mee en gaan samen met de deskundigen aan de slag. Er valt altijd wel iets te leren. Als je niets hebt om te repareren, geniet dan van een kop koffie of thee en overweeg om anderen te helpen bij hun reparaties. We zijn ook op zoek naar vrijwilligers. Sluit je aan en draag bij aan duurzaamheid en een leerzame ervaring!”

STOELYOGA AANZEE

Iedere dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur.

stoelyoga
“Laat de dinsdagochtend stralen met onze Stoelyoga-sessies van 10 tot 11 uur! Ontspan, beweeg en geniet van een actieve pauze, allemaal vanuit het comfort van je stoel. Laat onze ervaren vrijwilligster Henriette je begeleiden in een reeks zachte bewegingen en ademhalingsoefeningen, ontworpen om je energie te verhogen en stress te verminderen. Of je nu nieuw bent in yoga of een doorgewinterde beoefenaar, iedereen is welkom om mee te doen! Dus schuif gezellig aan en geef jezelf de welverdiende aandacht en zorg die je nodig hebt.”

BOARDGAMES

Iedere vrijdag
19.15 uur deur open

smboardgames
“Duik in de gezelligheid op vrijdagavond en kom samen bordspellen spelen! Breng je favoriete spel mee of vraag in onze Whatsappgroep of iemand een specifiek spel kan meenemen. Zelfs wargames zijn toegestaan! PostaanZee is een plek zonder alcohol, dus ook op deze avond kun je genieten van een sfeervolle en nuchtere omgeving. Laat de dobbelstenen rollen, strategieën bedenken, en de lachsalvo’s beginnen. Een avond vol plezier en gezelschap wacht op jou!”

DUNES AND DRAGONS

Iedere woensdagavond
inloop vanaf 19.00 uur

FB_IMG_16289741700628709

“Altijd al nieuwsgierig geweest naar het bekende rollenspel Dungeons and Dragons? Droomde je er ooit van om zelf op avontuur te gaan in magische en fantastische werelden? Wel, dan is Dunes and Dragons dé plek voor jou! Met meerdere spelleiders zorgen we voor een onvergetelijke ervaring. Iedereen is welkom, of je nu een doorgewinterde speler bent of een complete beginner.

Kies zelf aan welk avontuur je wilt deelnemen. Alle benodigdheden voor het spel liggen klaar. Speel met de aanwezige (pre-generated) personages of neem je eigen bedachte personage (core, standard array, level 1) mee. Deelname is op basis van een vrijwillige bijdrage, en uiteraard is er koffie en thee aanwezig. Stuur alsjeblieft een e-mail naar voor meer informatie. Ontdek de magie van Dunes and Dragons en beleef een avontuur dat je niet snel zult vergeten!” dunesanddragons@gmail.com Op kijk op de site: Dunes and Dragons

DIGIWIJS

Iedere maandag
van 12.00 tot 16.00 uur.

laptopthuisgebruik
Iedere maandag kan je binnenlopen met al je digitale vragen. Wil je videobellen met je kleinkinderen, ov-chipkaart opwaarderen, het saldo weten van je cadeaukaart, je telefoon of laptop opschonen, digitaal betaald parkeren regelen, foto’s doorsturen? En weet je niet hoe dat moet? Jolijn helpt je graag

VRAGEN OVER..?

Iedere dinsdagmiddag
van 14.30 uur tot 16.00 uur

6131fdba92cab551215176

In samenwerking met de Bibliotheek

Heb je hulp nodig bij lezen, schrijven, spreken of rekenen? Wil je meer leren over de computer en internet? Heb je een vraag over DigiD en de digitale overheid? Of wil je beter leren omgaan met je geld? Samen kijken we wat je wilt leren en hoe je dat kunt doen. Wij helpen je op weg.

De hulp is gratis, aanmelden is niet nodig.

INLOOP GELDZAKEN

Iedere dinsdagmiddag, even weken
15.00 tot 16.30 uur

geldzaken

Mensen met ernstige schulden sluiten zich vaak af van de buitenwereld. Ze schamen zich of vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor hun situatie verergert. Op www.komuitjeschuld.nl delen mensen hun ervaringsverhalen over schulden. Wil je iemand in je omgeving bijstaan die geldproblemen heeft? Op deze website vind je ook tips voor mensen die willen weten wat ze kunnen doen als ze vermoeden dat iemand in de knel zit met schulden. Daarnaast kun je elke dinsdagmiddag langskomen tijdens het inloopspreekuur bij PostaanZee, waar professionals je graag helpen.

SOCIAAL TEAM

Iedere dinsdagmiddag
van 15.00 tot 16.30 uur.

wijkteamm-2
Iedereen kan gratis bij het Sociaal Team terecht met vragen over gezondheid, (mantel)zorg, zelfstandig blijven wonen, werk, dagbesteding, geld, opvoeden en gezinsrelaties. Het kan over jezelf gaan of over een buur, vriend of familielid. Je kunt ook bij het Sociaal Team terecht als je iets wilt betekenen in je buurt of wijk. Meer informatie hierover vind je op de webpagina Vrijwilligers van de Gemeente.

Hoe werkt het Sociaal Team? Lees meer…

BOEKENMARKT

Iedere 1e vrijdag van de maand
van 13.30 uur tot 16.15 uur.

boekenmarkt

“Dompel jezelf onder in ons steeds veranderende assortiment boeken. Ben je altijd al op zoek geweest naar dat ene speciale boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan zomaar tussen onze boeken liggen. Als je niet direct vindt wat je zoekt, vraag het gerust aan onze vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we kunnen uitstallen en staan klaar om je van dienst te zijn.

Met de aanschaf van boeken ondersteun je tevens de activiteiten van PostaanZee. Mocht er even niets voor je bij zitten, dan waarderen we het zeer als je een vrijwillige donatie in het vogelhuisje doet of via onze website. Zo blijven we samen bijdragen aan een levendige gemeenschap!”

SPAANSAANZEE

Iedere donderdag
van 10.30 tot 12.00 uur.

smapaans

“Iedere donderdag komen taalliefhebbers bij elkaar om zich onder te dompelen in de rijke klanken van de Spaanse taal. Een gezellige bijeenkomst waar we samen Spaans spreken en genieten van de taal. Of je nu gepassioneerd bent door de Spaanse taal of het al beheerst, je bent van harte welkom.

Tijdens deze informele bijeenkomsten delen we onze liefde voor de taal en bieden we een ontspannen omgeving om Spaans te spreken. Wil je genieten van een goed gesprek in het Spaans? Hier ben je aan het juiste adres!

Voor deelname en een gezellig kopje koffie of thee vragen we een vrijwillige bijdrage. Dus schuif gezellig aan, praat mee in het Spaans en geniet van het samenzijn in onze taalrijke gemeenschap!”

AAN TAFEL MET...

Elke 2e donderdag van de maand

smatm2

“Bijna elke 2e donderdag van de maand nodigen we lokale inwoners, organisaties en verenigingen uit om te vertellen over hun werkzaamheden of hobby’s. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de bibliotheek. Schuif gezellig aan en ontdek de boeiende verhalen uit onze gemeenschap!

Voor deelname en een kopje thee/koffie vragen we een vrijwillige bijdrage. Geniet van inspirerende gesprekken en ontmoet interessante mensen tijdens deze informele bijeenkomsten.”

BINGOAANZEE

Iedere 3e zondag
aanvang 13.30 uur

smbingo6

“Laat elke 3e zondagmiddag een sprankelende bingomiddag zijn! Sluit aan bij onze gezellige bingo, waar mooie prijzen en een hartverwarmende sfeer op het spel staan. De opbrengst van de bingokaarten gaat rechtstreeks naar de activiteiten van PostaanZee. Heb je nog leuke prijsjes liggen? We ontvangen ze met open armen en waarderen je bijdrage aan deze bijzondere middagen. Kom, doe mee en maak van de zondagmiddag een feest vol plezier en spanning!”

PUZZELENAANZEE

Iedere werkdag
van 09.30 tot 16.30 uur.

56496297_1270816826406025_7346485965751320576_n
Zin om even te puzzelen? Bij ons ligt er altijd 1 op tafel. Schuif lekker aan en puzzel mee. Iedere werkdag van 9.30 tot 16.30 zijn we open. De koffie/thee staat klaar. Of neem een puzzel van huis mee en ruil hem om.

FILMAANZEE

Hou de agenda in de gaten

facebook1

Regelmatig vertonen wij op ons digitale scherm films. Oude films uit het dorp en omgeving, de documentaire Derper Lankies, natuurfilms, etc. Er is plaats voor ongeveer 30 personen. Hou onze agenda in de gaten wanneer de volgende vertoning is. Heb je zelf nog een mooie film gemaakt die je wilt vertonen, laat het ons weten.

HIGH TEA / LUNCH

Iedere 1e zondag
High Tea 15:00
Lunch 12:30

IMG_4676

Iedere 1e zondag wordt er door de vrijwilligers een heerlijke lunch of high tea georganiseerd. Houd de agenda in de gaten voor het rooster. Schrijf je vooraf in en betaal 5 euro voor een heerlijke middag. Samen genieten van heerlijke hapjes met thee. Een gezellig zondagmiddag dus!

KAARTENMAKENAANZEE

Iedere vrijdagmiddag
van 14.30 tot 15.30 uur.

face_dts_fb

“Iedere vrijdag heten Cok en Ietje je van harte welkom om samen kaarten te maken. Of je nu een ervaren kaartenmaker bent of het graag wilt leren, we hebben een overvloed aan materialen tot onze beschikking. Natuurlijk mag je ook je eigen spullen meenemen.

Geniet onderwijl van een heerlijk kopje koffie of thee en laat je meeslepen in gezellige kletspraatjes. Iedereen is welkom! Voor de koffie/thee en deelname vragen wij een vrijwillige bijdrage. En als je zin hebt, mag je ook een andere creatieve hobby aan tafel oppakken. Want naast het creëren staat gezelligheid en een goed gesprek ook hoog op onze kaartenmaakagenda. Voel je vrij om aan te schuiven en deel uit te maken van onze creatieve en gezellige vrijdagen!”

LEZINGAANZEE

Hou de agenda in de gaten

20180904_135437

Sommige mensen zijn zo bevlogen over waar ze mee bezig en/of enthousiast over zijn, dat ze dat graag willen delen met anderen. Hele mooie verhalen hebben we al mogen horen. Ben jij ook zo bevlogen en wil je je verhaal kwijt. Kom gerust eens langs, dan plannen we een bijeenkomst.

DE HOOFDZAAK

Iedere dinsdag 12:30-13:30

Afbeelding2de-hoofdzaak

Voel je je eenzaam? Kom je er niet alleen uit? Loop je ergens tegenaan? Wil je eens praten met een ervaringsdeskundige? Wil je graag je ervaringen delen met anderen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als jij?

Geen punt. Kom naar het Hoofdzaakpunt! De Hoofdzaak verbindt mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kunt er werkelijk voor van alles terecht, uiteenlopend van ervaringsdeskundigheid tot zelfhulpgroepen en ondersteuning. Er zit een medewerker aan tafel om met u in gesprek te gaan. Ze vertellen over hun werk, over de organisatie en u hebt natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen.

 

INTERNATIONAAL ETEN

Bijna iedere 2e donderdag van de maand
inloop vanaf 17.30 uur, aanmelden verplicht.

spaans (2)

Op bijna elke tweede donderdag van de maand transformeert PostaanZee in een smakelijk internationaal culinair avontuur, waar vrijwilligers hun kookkunsten vertonen en heerlijke gerechten bereiden. Een sfeervolle avond waarbij iedere maand een ander thema uit verschillende landen de hoofdrol speelt.

Laat je smaakpapillen reizen terwijl je geniet van exotische smaken en authentieke gerechten, bereid met liefde en toewijding door onze getalenteerde vrijwilligers. Het bijwonen van dit culinaire festijn is eenvoudig; schrijf je in voor slechts 6 euro bij PostaanZee en laat je verrassen door de diverse smaken die deze maandelijkse kookavonden te bieden hebben. Verheug je op een avond vol gezelligheid, verrukkelijke aroma’s en de mogelijkheid om nieuwe culinaire hoogstandjes te ontdekken. Schuif gezellig aan en laat je verwennen door de passie en creativiteit van onze kookvrijwilligers!

PUZZELS RUILEN

Maandag t/m vrijdag
9.30 tot 16.30 uur

WhatsApp Image 2023-04-28 at 15.26.23

Naast het genieten van boeiende verhalen tussen de bladzijden, hebben we nog een andere verrassing voor jullie in petto: het is ook mogelijk om puzzels te ruilen! Een warme oproep werd beantwoord door velen, waardoor we nu een prachtige voorraad aan diverse puzzels hebben, geschikt voor alle leeftijden.

Of je nu houdt van een uitdagende 50-stukjespuzzel of jezelf wilt verliezen in de complexiteit van een 1500-stukjesmeesterwerk, we hebben het allemaal. Dus, laat het donkere dagen zijn of schitterende momenten van ontspanning, onze puzzelcollectie staat klaar om je te vergezellen. Kom langs, ruil, en ontdek de vreugde van het leggen van stukjes die een glimlach op je gezicht toveren.

SCHRIJVENAANZEE

Iedere laatste dinsdag 13:00-14:30

IMG_7978

Heb je altijd al de pen willen oppakken en jouw gedachten, herinneringen, of creatieve verhalen op papier willen zetten? Dan is dit jouw uitnodiging om deel te nemen aan onze schrijversbijeenkomsten!

Samen met gelijkgestemden kom je elke laatste dinsdag van de maand bijeen, begeleid door een ervaren schrijfster uit Egmond. Tussen 13:00 en 14:30 uur gaan we aan de slag. Aanmelden is niet nodig, dus voel je vrij om gewoon binnen te lopen. Bij PostaanZee vragen we een vrijwillige bijdrage voor deelname en voor het genieten van een lekker kopje koffie of thee.

Of je nu een verhaal, dagboek, gedicht, of een liedje voor een speciale gelegenheid wilt schrijven, of als je gewoon nieuwsgierig bent en wat tips wilt oppikken, deze bijeenkomsten bieden de perfecte gelegenheid om je creativiteit te verkennen en te delen met anderen. Doe mee en ontdek de wonderlijke wereld van woorden en verhalen!

KERSTAANZEE

Eerste Kerstdag, hou de agenda in de gaten

image00003

“Voor hen die weinig tot geen familie hebben, vieren wij een bijzondere Kerst op 1e Kerstdag. PostaanZee wordt omgetoverd tot een sfeervolle Kerst huiskamer, waar we samen een hartverwarmende tijd doorbrengen. We organiseren diverse activiteiten, zoals een gezellige lunch of een feestelijke BINGO. Houd onze agenda in de gaten, want er is voor elk wat wils.

Deze Kerstviering is meer dan alleen een evenement; het is een uitnodiging om samen te zijn, te genieten van elkaars gezelschap en de warmte van het moment te voelen. Laten we gezamenlijk de ware betekenis van Kerst vieren, waar liefde en samenzijn centraal staan. We heten iedereen welkom om de feestdagen met ons te delen en te ervaren hoe PostaanZee tot leven komt in een sfeer van liefde en verbondenheid.”

KINDERZWERFBOEK

Iedere werkdag 9.30-16.30 uur

 

“Sinds 2 juni 2023 prijkt er bij PostaanZee een Kinderzwerfboek-station, gevuld met twee planken vol avontuurlijke kinderzwerfboeken. Hier kan je een boek uitkiezen om thuis te lezen en het vervolgens weer op reis te sturen, zodat andere kinderen hetzelfde plezier kunnen beleven. Je bent ook van harte welkom om je eigen boek te brengen, waarmee je een ander kind de kans geeft om nieuwe werelden te ontdekken.

Bij het station zijn zwerfstickers te vinden, waarmee je jouw boek een speciale identiteit kunt geven. Laten we samen de liefde voor lezen delen en een magische reis van verbeelding en kennis creëren voor alle kinderen die de wonderlijke wereld van het Kinderzwerfboek-station bezoeken.”

DUOFIETS HUREN

Iedere werkdag te huren
9.30 tot 16.30 uur

VanRaam_Fun2Go_Paralleltandem.jpg

Het Sociaal Team Egmond heeft een duofiets beschikbaar voor mensen die moeite hebben met fietsen. Samen kun je genieten van een rit naar de kust of een mooie fietstocht door de omgeving van Egmond. Met de duofiets is dit allemaal mogelijk. Eén persoon stuurt en remt, maar beide kunnen trappen. De bestuurder en bijrijder zitten naast elkaar, en dankzij de draaibare stoel is het opstappen heel eenvoudig. Zo blijft (samen) bewegen makkelijk en plezierig.

Voor een kleine eigen bijdrage van minimaal €5,00 per persoon per dag(deel) kun je gebruikmaken van de duofiets. Als je graag wilt fietsen, maar geen mantelzorger hebt om mee te gaan, bieden we de mogelijkheid om een enthousiaste vrijwilliger in te schakelen die graag met je meefietst. Het is wel belangrijk om de fiets met (of zonder) vrijwilliger minimaal een dag van tevoren aan te vragen.

Voor aanmeldingen en meer informatie kun je contact opnemen op iedere werkdag tussen 9.00 en 10.30 uur via 0683329632 of maxmobielegmond@gmail.com.

SCOOTMOBIEL BESCHIKBAAR

Iedere werkdag te gebruiken
9.30 tot 16.30 uur

scootmobiel

Ben je nieuwsgierig naar het gebruik van een scootmobiel? Wil je wat verder weg en heb je moeite met lopen? Leen dan een scootmobiel. Elke werkdag kun je, tegen een vrijwillige bijdrage, gebruikmaken van de scootmobiel. Joop staat klaar om je precies uit te leggen wat je moet doen.

Voor aanmeldingen en meer informatie kun je op iedere werkdag tussen 9.00 en 10.30 uur contact opnemen via 0683329632 of maxmobielegmond@gmail.com.

MAXMOBIEL

Rijtijden maandag t/m vrijdag
9.30 tot 16.30 uur

maxpost

De MAXMobiel is jouw persoonlijke vervoer van deur tot deur in en om de Egmonden. Deze compacte elektrische auto biedt een moeiteloze instap en wordt vriendelijk bestuurd door een toegewijde vrijwilligerchauffeur. Elke rit biedt plaats aan één inwoner, inclusief ruimte voor een rollator, rolstoel of boodschappentas. Deze sociale dienst in de Egmonden is speciaal ontworpen voor inwoners die het lastig vinden om lange afstanden te lopen. Voor slechts één euro brengen onze vrijwilligers je bijvoorbeeld naar de supermarkt, voor een ijsje, naar een vriend verderop in de straat, de huisarts, de fysiotherapeut, het strand of naar PostaanZee.

Voor aanmeldingen en meer informatie kun je iedere werkdag tussen 9.00 en 10.30 uur contact opnemen via 0683329632 of maxmobielegmond@gmail.com. Laat de MAXMobiel jouw comfortabele en sociale reisgenoot zijn!

Back To Top