Ga naar hoofdinhoud

Aan tafel met…Peter van den Berg

De Egmondse School 1884-1905

De Egmonden hebben een rijke geschiedenis. Peter J.H. van den Berg, weet ontzettend veel te vertellen over de geschiedenis van de Egmonden, zoals over de familie Van Egmont of de kunst en cultuur geschiedenis van de Egmonden. Zo schreef hij boeken over De Egmondse School. Een internationale groep kunstenaars die jaarlijks tussen 1880 en 1905 in Egmond bijeen kwam en maakte hij daarover een film met Jeroen Krabbé. Ook over de Franse filosoof René Descartes die lange tijd (1643-1649) in Egmond woonde schreef hij een indrukwekkende studie die in 2014 uitkwam.

Je bent van harte welkom voor een praatje met Peter. Ontdek waarom hij een passie voor de Egmonden heeft of vraag hem het hemd van het lijf. Hij heeft zelfs een boek geschreven ‘De Schilders van Egmond’. Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag 12 januari om 13.30 uur. We vragen een vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee. Aanmelden is niet nodig, schuif gewoon aan!

Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in PostaanZee biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij de medewerkers in de bibliotheek.

Back To Top