Ga naar hoofdinhoud

Aan tafel met… Peter van den Berg en Cornelis Hellingwerff

Hellingwerff: geboren Egmond-Binner, amateurhistoricus, met waardevolle kaarten en publicaties

De Egmonden hebben een rijke geschiedenis. Egmonder Peter J.H. van den Berg weet er ontzettend veel van. Peter vertelt tijdens deze ‘Aan tafel met…’ in PostaanZee over Cornelis Hellingwerff. Deze amateurhistoricus (1796-1857) werd geboren en begraven in Egmond-Binnen en deed tijdens zijn leven veel onderzoek naar de Egmondse geschiedenis. Zijn publicaties en kaarten zijn nog altijd van grote waarde.

Een verborgen handschrift, biedt een unieke kijk op de geschiedenis van Egmond. Cornelis Hellingwerff liet het achter in de archieven van de Universiteit van Leiden. Peter van den Berg laat je tijdens deze ‘Aan tafel met…’ kennismaken met deze unieke geschiedenis!

Wanneer
Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag 11 juli van 13.30 tot 15.00 uur in PostaanZee, Voorstraat 82A, Egmond aan Zee. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Schuif aan!

Aan tafel met…
Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in PostaanZee biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kunt je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek.

Back To Top