Ga naar hoofdinhoud

Gered gereedschap

Geef gereedschap een tweede leven!
Heb je twee zagen in huis, een sleutelset die nooit gebruikt wordt of een naaimachine die achter in de garage staat? Lever het in bij Postaanzee voor de Stichting Gered Gereedschap!


Als je jouw oude gereedschap inlevert bij Gered Gereedschap dan geeft dat toegang tot een opleiding, werk, een beter leven vol kansen voor jongeren in Afrika. Een mooi idee, toch? Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

Stichting Gered gereedschap Kennemerland zamelt dit in voor de regio Alkmaar e.o. De werkplaats is gevestigd in Heiloo, aan de Westerweg 164 A. De stichting in Heiloo wordt nu gevormd door ca. 25 vrijwilligers. Vrijwilligers sorteren hier het ingezamelde gereedschap, maken het schoon, repareren het en pakken het in. De werkplaats is een aantal dagdelen per week open. Ook worden transportkisten in de werkplaats gemaakt. Per jaar worden zo meerdere projecten in overeenstemming met de aanvragen gehonoreerd Gered Gereedschap zamelt in voor de volgende vakgebieden: houtbewerking, metaal & constructie, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieten, autotechniek, kleermakerij en schoenmakerij.

Bij de ingang van Postaanzee staat een bak waarin men het gereedschap achter kan
laten.

Back To Top