Ga naar hoofdinhoud

Geef gereedschap een 2e leven

Doneer gereedschap

Heb je twee zagen in huis, een sleutelset die nooit gebruikt wordt of een naaimachine die achterin de garage staat? Lever het in bij PostaanZee.

Als je jouw oude gereedschap inlevert bij Gered Gereedschap dan geeft dat toegang tot een opleiding, werk, een beter leven vol kansen voor jongeren in Afrika. Een mooi idee, toch? 

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

Stichting Gered gereedschap Kennemerland zamelt dit in voor de regio Alkmaar e.o.   

Vrijwilligers sorteren hier het ingezamelde gereedschap, maken het schoon, repareren het en pakken het in. De werkplaats is een aantal dagdelen per week open. Ook worden transportkisten in de werkplaats gemaakt. Per jaar worden zo meerdere projecten in overeenstemming met de aanvragen gehonoreerd

Gered Gereedschap zamelt in voor de volgende vakgebieden:

Houtbewerking, Metaal & Constructie, bouwen en metselen, elektrotechniek, Loodgieten, autotechniek, Kleermakerij, Schoenmakerij.

Bij de ingang van Postaanzee staat een bak waarin je het gereedschap achter kan laten.

Back To Top