Ga naar hoofdinhoud

Aan Tafel Met… De Bemiddelingskamer

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet op ruzie met de buren. Toch kan een ergernis door verschil in leeftijd, cultuur of gezinssamenstelling zomaar ontstaan. Ook huisdieren, geluidsoverlast of een verschil in mening over tuin/erfafscheiding kan voor onderlinge problemen zorgen. Hoe spreek je elkaar dan op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt wonen? Met deze vragen kunnen bewoners bij De Bemiddelingskamer terecht.

De Bemiddelingskamer heeft een netwerk van goed opgeleide ervaren vrijwillige bemiddelaars die buren helpen hun problemen bespreekbaar te maken. De bemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren, geven geen oordeel en zijn neutraal. Alle gedeelde informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Door buren met elkaar in contact te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar een oplossing. Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van de BUCH gemeenten geheel gratis en vrijblijvend.

Wilt u meer weten over De Bemiddelingskamer en hoe het wij helpen conflicten tussen buren op te lossen? Kom dan naar: “Aan Tafel Met De Bemiddelingskamer” op donderdagmiddag 11 april in Post aan Zee.

Back To Top