Ga naar hoofdinhoud

Aan Tafel Met… Zr. Appelman

In mijn verhaal neem ik u mee naar Indonesia, naar Kalimantan (Borneo) waar mijn missie of zending begon. Ik ben zr. Dionne Appelman, ingetreden bij de Zusters Augustinessen van Heemstede in 1961. Na mijn professie in 1964 werkte ik in verschillende ziekenhuizen als verpleegster o.a. in Alkmaar Eindhoven en Haarlem.

Toen de vraag gesteld werd of ik onze zusters in Indonesia wilde helpen in de administratie heb ik daarop ja gezegd. Toch wel ietwat bevreemdend dat ik gevraagd werd voor de administratie! Temeer daar ik altijd gewerkt heb als verpleegster. Ik ging er open op af vol verwachting wat deze taak zou bevatten. De administratie mondde uit in econoom worden van een groeiende congregatie zusters. Daarnaast mocht ik ook op andere terreinen mijn talenten inzetten.

Ik maakte kennis met de taal en de cultuur. Heel boeiend. Ik zoog het allemaal in, ook de natuur bracht me voortdurend in verwondering. Wat een geschenk dit alles mogen zien en ervaren.
Natuurlijk moest er ook gewerkt worden. Daarover ga ik u vertellen. Ik ga u ook laten zien welke obstakels er zijn om van kampong naar kampong te moeten reizen.
In het kort wordt het ontstaan van onze Congregatie verteld. Stof om te komen luisteren en zien op donderdag 11 mei 2023 van 13.30u-15.00u
Zr. Dionne Appelman

Back To Top