Ga naar hoofdinhoud

Aan tafel met…Stoomtram Station

Het voormalige Stoomtram Station, gelegen op de hoek van de Pieter Schotsmanstraat en de Voorstraat te Egmond aan Zee, heeft begin 1900 bijgedragen aan een ontwikkeling van onder andere de economie in Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee werd bereikbaar voor onder andere toeristen. Ook de zogeheten “Bleekneusjes” reisden met de Stoomtram naar Egmond aan Zee om aan te sterken. De Derpers daarentegen kregen de mogelijkheid het brood te verdienen in bijvoorbeeld Alkmaar en omstreken.

Egmond aan Zee stond vanaf dat moment op de kaart en tot op de dag van vandaag een prachtig Derp waar inwoners en toeristen met veel plezier verblijven.

De Stoomtram heeft dienstgedaan van 1905 tot 1935. Het spoor is inmiddels verdwenen alleen het Stationsgebouw herinnert aan de tijd van toen.

Vanaf 2015 zijn wij eigenaar van het voormalige Station en zijn voornemens het Station in ere te herstellen. De enorme belangstelling van onder andere de Derpers laten ons inzien dat de herinnering aan het Station en alles daarom heen door velen wordt gekoesterd. “Het leeft” en dat motiveert en inspireert ons extra om het voormalige Station weer Station te laten lijken.

Alies en Ronald

Back To Top