Ga naar hoofdinhoud

Aan tafel met.. Gerrie Huijberts

Schrijven kan een leuke hobby zijn. Vroeger op school schreven we allemaal wel eens een opstel. En verder misschien een dagboek, brief, gedicht, of een verhaal. Maar wat als zo’n hobby een beetje uit de hand loopt, en je zulke leuke reacties op je schrijfsels krijgt, dat anderen gaan zeggen dat je er wat meer mee moet gaan doen?

Dat overkwam Gerrie Huiberts. Ze woont sinds 2005 in Egmond aan Zee, en vertelt over het schrijven van boeken op donderdag 9 februari 2023 van 13.30u tot 15.00u in Post aan Zee.

Gerrie is een vrouw van 66 jaar. Na een korte periode als leerkracht in het basisonderwijs werkte ze als geestelijk verzorger bij o.a. verstandelijk gehandicapten en oudere religieuzen. Naast haar werk schreef ze een kleine tien kinderboeken, waaronder twee kinderbijbels. Nu is ze met pensioen.

Hoe kom je van een leuk idee naar een boek? Moet je gewoon talent hebben, of is er een cursus waar je het kunt leren? Hoe vind je een uitgever die het ook echt uit wil geven? Komt je boek dan in de boekhandel te liggen? Wie maakt de tekeningen? Kun je ook zelf een boek uitgeven? Hoe dan? En waar verkoop je het dan? Word je rijk of beroemd van het schrijven van boeken? En wat kun je leren van alles wat mislukt? Wat doe je als je boek niet verkoopt? Welke leuke, grappige, bemoedigende en teleurstellende dingen maak je mee?

Aan de hand van haar ervaringen vertelt Gerrie over de wonderlijke wereld van het maken van boeken. En leest af en toe iets voor uit haar eigen werk…

Back To Top